מה זה ניוון מקולרי ומי הרופא המטפל במצב זה?

ניוון מקולרי היא מחלת עיניים, המתאפיינת לעיתים בהופעה של מקולה (כתם או נגע בעור) ועלולה להוביל לעיוורון במקרים חמורים. למעשה, זו לא תופעה חדשה. לא רבים יודעים זאת, אך היא מתוארכת לסביבות 400 לפני הספירה, כאשר היפוקרטס תיאר אותה לראשונה בכתביו.

ניוון מקולרי הוא מצב חמור שמשפיע על למעלה מ-10 מיליון אנשים בארצות הברית לבדה, אך בישראל סוג הניוון הזה פחות נפוץ. בארה"ב לעומת זאת, כ-2 מיליון מהנפגעים נמצאים בסיכון לפתח עיוורון במהלך 10 השנים הבאות של מחלתם, אם לא תטופל.

ניוון מקולרי הוא גורם שכיח למצבים של פגיעה בראייה, עיוורון חלקי או אפילו מלא. מחלה זו משפיעה על הראייה ויכולה להשפיע על אנשים בכל גיל. חשוב שאנשים יבקרו באופן תדיר אצל רופא עיניים, כדי לשמור על הראייה שלהם, מכיוון שככל שהם מתבגרים, הסיכון שלהם לניוון מקולרי עולה.

כשאתם מנסים לאתר רופא עיניים בעקבות חשש למצב זה של ניוון, חשוב לאתר רופא עיניים מומחה בתחומים אלו של מחלות עיניים. לא כל רופא יידע להעניק את הטיפול המדויק ביותר לניוון מקולרי, כך שהקפידו על טיפול אצל רופא העיניים הנכון.

ישנם שני סוגים שונים של ניוון מקולרי:

1) ניוון מקולרי הקשור לגיל (המכונה לפעמים "יבש" או "רטוב"). מצב זה מתרחש בדרך כלל כאשר אנשים מעל גיל 65, ולעיתים רחוקות משפיע על מבוגרים-צעירים.

2) ניוון מקולרי טראומטי. מצב זה עלול להתרחש לאחר היפרדות רשתית או פגיעה חמורה אחרת בעין, כגון מכה בעין, פציעה, נפילה וכו'.

ניוון מקולרי עלול להשפיע על הראייה

ניוון מקולרי הוא מצב המשפיע על הראייה, וחשוב מאוד לטפל במצבים רפואיים אלו. זוהי הסיבה השכיחה ביותר לעיוורון בקרב קשישים. רוב האנשים אינם מודעים למחלת עיניים זו, אך הם צריכים להיות מודעים לכך מכיוון שהיא נפוצה יותר בשנים המתקדמות של האדם.

ניוון מקולרי היא מחלת עיניים הגורמת לאובדן ראייה, עקב הידרדרות של החלק המרכזי של הרשתית שלך הנקרא מקולה. המקולה מכילה תאים הנקראים מוטות וחרוטים המספקים ראיית צבע חדה, מפורטת, הדרושה למשימות יומיומיות כמו קריאה ונהיגה. כאשר תאים אלה מתדרדרים בגלל גיל או בעיות בריאות, האדם חווה תמונות מטושטשות או מעוותות בשדה הראייה כאשר מסתכל על עצמים ישירות מולו או מולה.

קבלו ייעוץ מרופא העיניים שלכם

צריכים ייעוץ רפואי לגבי ניוון מקולרי? חשוב לציין כי, את המידע הבא שתרצו לקבל, תקבלו ישירות מרופא העיניים מומחה למחלות רשתית שלכם. אמנם המידע ברשת מעמיק לעיתים, אך הוא לא מהווה תחליף לייעוץ של רופא עיניים מומחה לניוון מקולרי.

דילוג לתוכן