כיצד לשפר את בטיחות העובדים על הגג?

אנשי מקצוע אשר עובדים על גגות הם הגיבורים הבלתי מוכרים של ענף הבנייה. הם מסכנים את חייהם מדי יום כדי לוודא שיש לנו מבנים יציבים, תקינים ועמידים בפני מזג אוויר, אך לעתים רחוקות אנו חושבים על הסכנות העומדות בפניהם בזמן שהם עושים זאת.

כמה מילים על פתרונות לצמצום סיכונים בגובה

בישראל בשנים האחרונות, עולה כי נפילות הן גורם המוות המוביל בענף הבנייה, ומהווה כשליש מכלל ההרוגים. עם עבודה מסוכנת כל כך, חשוב להתייחס ברצינות לבטיחותם של אנשי מקצוע אלה שעובדים בגובה. ראשית, חשוב להבין כי סוגים שונים של אנשי מקצוע נוטים לעבוד על גגות, ובכל תחום של עבודה על גגות יש סיכונים מסוגים אחרים. עם זאת, ישנם פתרונות אוניברסאליים שנועדו לשפר את בטיחות העובדים, כמו למשל מערכות של קווי חיים (פתרונות מובנים וקבועים) ואמצעי בטיחות אחרים.

מי הם אנשי המקצוע שנוהגים לעבוד בגובה?

לפני שנפרט כיצד לשפר את בטיחות העובדים בגגות, עלינו לזהות תחילה את סוגי העובדים השונים הנוטים לבצע עבודות על גגות. בדרך כלל, אנשי המקצוע האלה כוללים אוטמי גגות, חשמלאים וטכנאים, מתקיני פאנלים סולאריים, מתקיני צלחות לווין ועוד. בתוך כך, חשוב להדגיש שכל מקצוע מגיע עם מערך האתגרים הייחודי שלו. לדוגמה, אוטמי חייבים להתמודד עם משטחים לא אחידים ועם פוטנציאל לרעפים רופפים. מאידך, חשמלאים חייבים להיות זהירים במיוחד בקשר לחיווט ולהימנע מיצירת סכנות אש פוטנציאליות. אבל, ישנו סיכון אחד משותף לכולם – כל אנשי המקצוע העובדים בגובה חייבים להיות מאובטחים מפני נפילה.

שיפור בטיחות העובדים על גגות

כעת, לאחר שזיהינו את סוגי אנשי המקצוע השונים שעובדים על גגות, בואו נסתכל על הצעדים שאנו יכולים לנקוט בהם כדי לשפר את בטיחותם.

  1. לספק הכשרה מתאימה: כל העובדים חייבים לקבל הדרכה מקיפה כיצד לעשות זאת בבטחה. באופן כללי, ההכשרה הזו צריכה לכלול מידע לגבי האופן שבו משתמשים בציוד בטיחות נכון, כגון רתמות, חבלי סנפלינג, מעקות בטיחות ועוד.
  2. זיהוי סיכוני: העובדים חייבים גם לקבל הדרכה כיצד לזהות סכנות פוטנציאליות כמו משטחים לא יציבים, חוטים חשמליים מסוכנים, תנאי מזג אוויר מקשים וכולי.

באופן כללי, עובדים בעלי הכשרה מתאימה נוטים יותר לזהות ולהימנע מהסכנות השונות.

לסיכום, בצעו ביקורות בטיחות סדירות

ביקורות בטיחות סדירות עוזרות לזהות סיכונים פוטנציאליים ופערי בטיחות, וכן להבטיח שהנהלים הנכונים מיושמים הלכה למעשה. ישנן תקנות עבודה בגובה מסוגים שונים, כאשר במקביל לתקנות האלו ניתן לבצע התאמות נחוצות. למשל, התאמות לציוד ולתהליכים המבוססים על ביקורות אלו, וכתוצאה מכך, סביבת העבודה המתקבלת תהיה בטוחה יותר בסך הכל. לסיכומו של דבר, נשאיר אתכם עם 4 מילים פשוטות שקל לזכור – צרו תרבות של בטיחות. תרבות הבטיחות צריכה להיות מונחלת בכל עובד ועובדת בארגון, וככה מצמצמים את הסיכונים לתאונות מצערות חלילה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן