ארגון הבריאות העולמי: אם המגבלות יוסרו מהר מדי – ייתכן גל שני של קורונה

ראש שירותי החירום בארגון הזהיר כי חרף הנתונים המעודדים מכמה מדינות, המגיפה ממשיכה להתפשט בדרומה ובמרכזה של אמריקה, בדרום אסיה ובאפריקה. לדבריו, על המדינות שלא למהר להסיר את המגבלות. "אי אפשר להניח שיהיו לנו כמה חודשים להיערך לגל שני"

ארגון הבריאות העולמי מזהיר כי המדינות שחוות כעת ירידה בהיקף הנדבקים בקורונה עדיין עלולות להתמודד עם "גל שני מידי", אם הן יקלו מהר מדי על הצעדים לבלימת ההתפרצות.

ראש שירותי החירום של הארגון, מייק ראיין, אמר אמש (שני) כי העולם עדיין בשיאו של הגל הראשון, וציין כי בעוד כמה מדינות חוות ירידה במקרים, הם עדיין מזנקים באמריקה, בדרום אסיה ובאפריקה.

לדבריו, מגיפות מגיעות לעתים בגלים, כך שייתכן שהתפרצויות נוספות עשויות לקרות בהמשך השנה במקומות שבהם הגל הראשון דעך. ייתכן גם ששיעור הנדבקים יעלה שוב במהירות אם הצעדים שהוטלו לבלימת הגל הראשון יוסרו במהירות רבה מדי.

"כשאנחנו מדברים על גל שני באופן קלאסי, אנחנו בדרך כל מתכוונים לכך שיהיה גל ראשון של המגיפה מעצמו, ואז הוא ישוב תוך כמה חודשים. זאת עשויה להיות המציאות עבור מדינות רבות תוך פרק זמן של כמה חודשים", אמר ראיין. "היא גם יכולה לזנק בכל זמן שהוא. אנחנו לא יכולים להניח שמשום שהמחלה עכשיו דועכת, היא תמשיך לדעוך ושיהיו לנו כמה חודשים להיערך לגל שני. תיתכן התפרצות שנייה בגל הזה".

הוא אמר כי מדינות באירופה ובצפון אמריקה צריכות להמשיך "במגבלות ובריחוק החברתי, באמצעי המעקב ובבדיקות ובאסטרטגיה מקיפה שמטרתה להבטיח שנמשיך במסלול מטה ושלא תהיה לנו התפרצות שנייה".

מדינות רבות באירופה ובארצות הברית הקלו בשבועות האחרונים על המגבלות שהצליחו לצמצם את התפשטות הנגיף, אך גרמו במקביל נזקים חמורים לכלכלות שלהן.

בנוסף לכך, הארגון גם השעה את הניסויים בתרופת הידרוקסיכלורוקווין כטיפול אפשרי בחולי קורונה, אחרי שמחקר הראה שהיא גורמת לבעיות בלבם של חולים ומעלה את הסיכון למוות. נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ קידם את השימוש בתרופה הזו ואפילו אמר שהוא משתמש בה, אך בממשל אמרו כי הוא הפסיק ליטול אותה.

מספר המתים בארצות הברית מתקרב למאה אלף, הגבוה ביותר בעולם, ואמש הגיע ל-98,218 על פי אוניברסיטת ג'ון הופקינס. אתמול ציינו בארצות הברית את יום הזיכרון, שנחשב לתחילה הלא רשמית של הקיץ. בעוד שחלק מהתושבים נותרו בבתיהם, ביום שלרוב מאופיין במנגלים ובאירועים חברתיים אחרים, אחרים נהרו לחופים חרף אזהרות מומחי הבריאות.

מי שהופיע אתמול לראשונה בציבור אחרי יותר מחודשיים בבידוד הוא ג'ו ביידן, המועמד הצפוי של הדמוקרטים בבחירות לנשיאות. הוא הניח זר באנדרטה במדינתו, דלוואר, לצד אשתו ג'יל. ביידן הופיע כשהוא עוטה מסיכה, בניגוד לטראמפ, המסרב לעטות אותה בציבור.

במקביל, הבית הלבן הקדים הלילה ביומיים את מגבלות הנסיעה מברזיל לארצות הברית, בזמן שמספר המתים היומי במדינה הדרום אמריקנית עקף את זה שבארצות הברית – 807 לעומת 620 ביממה החולפת. לפני יומיים עקפה ברזיל את רוסיה, ומספר הנדבקים בה הוא השני בגובהו בעולם, אחרי ארצות הברית. בוושינגטון לא נימקו מדוע הקדימו את המגבלות, שמהוות מכה לנשיא הימני ז'איר בולסונארו, שבדומה לטראמפ, מתנגד לאמצעי הריחוק החברתי ומקדם את השימוש בתרופות לא מוכחות.

מקור

דילוג לתוכן