עיריית תל אביב-יפו שמה סוף ל"טרור הקורקינטים"

עיריית תל אביב-יפו פתחה לרגל חופשת הקיץ במבצע אכיפה רחב היקף נגד רוכבים כלי תחבורה חשמליים. מטרתו של המצבע היא לצמצם משמעותית את התאונות במעורבות כלי רכב חשמליים, צמצום הפגיעה בהולכי רגל והגברת הבטיחות של הרוכבים. האכיפה תתמקד במדרכות ובשבילי אופניים והעבריינים צפויים לקבל קנסות. במקרים מסוימים כלי הרכב עשויים להיות מוחרמים.

המבצע, שמובל על ידי אגף הפיקוח העירוני בשיתוף סיירת הביטחון העירונית, החל באמצע יולי והוא צפוי להיערך עד סוף אוגוסט. במהלך המבצע, שיתמקד בנקודות מרכזיות בעיר, תתוגבר פעילות הפקחים עד פי שלושה. ביומו הראשון של מבצע האכיפה הוחרמו כ-12 כלי רכב חשמליים וחולקו כ-550 דוחו"ת.

"מלחמה עיקשת" נגד עברייני התנועה

בעיריית תל אביב טוענים כי היא העירייה הראשונה שמובילה חקיקה עירונית לטיפול בתחום הבטיחות בדרכים (נהיגה נגד כיוון הנסיעה, שימוש בטלפון הנייד, הרכבת אנשים, חבישת קסדה). עוד הם מוסיפים כי העירייה מנהלת "מלחמה עיקשת" נגד רוכבים מסוכנים שנוסעים על המדרכות, על שבילי הולכי רגל ובשבילי אופניים.

העירייה מעודדת בשנים האחרונות מעבר לאמצעי תחבורה אלטרנטיביים שיחליפו את הרכב הפרטי. המגמה התגברה בשנים האחרונות וישנם יותר ויותר רוכבים שבוחרים בכלי רכב חלופיים במקום ברכב. זוהי מגמה חיובית שמצמצמת מחד את כמות כלי הרכב על הכביש, את זיהום האוויר ואת העומס התחבורתי אך מאידך, יוצרת בעיות חדשות כמו ריבוי תאונות דרכים במעורבות כלי רכב חלופיים.

הביקורת הציבורית מעודדת לפעולה

על פי נתוני עיריית תל אביב-יפו, בכל יום ישנן כ-170 אלף נסיעות קורקינט ואופניים ברחבי העיר. כלי הרכב השיתופיים מבצעים כמיליון נסיעות בחודש כאשר כשליש מהן מחליפות את הרכב הפרטי.

כאמור, לצד הנתונים החיוביים ישנה גם עליה משמעותית במספר תאונות הדרכים ובכך החליטה העירייה להילחם, אולי בשל התגברות התופעה ואולי בשל הבחירות המתקרבות והביקורת הציבורית הנשמעת כלפי ראש העיר חולדאי מצד מתחריו, ובפרט ציפי ברנד, חברת מועצת העיר שאף כינתה את התופעה "טרור הקורקינטים" והבטיחה לטפל בבעיה אם תיבחר לראשות העירייה.

בעירייה ציינו כי לצד מספר צעדים המקלים על האכיפה, ישנה הסכמה עם חברת המשלוחים "וולט", שרכיבתם של שליחיה ידועה לשמצה, כי מספרי הרישוי של שליחי החברה יהיו כתובים במקום ברור על תיק המשלוח, דבר שיאפשר לאכוף עבירות תנועה חמורות.

בנוסף, בעירייה מציינים עוד כי בשנת 2022 הוחרמו כ-1,500 כלי רכב חשמליים שהיו מעורבים בביצוע עבירות תנועה חמורות. בשנת 2023 הוחרמו עד כה כ-470 כלי רכב חשמליים.

קרדיט תמונה – Jose HERNANDEZ Camera 51 / shutterstock.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן