טיפים חשובים לפירסינג הליקס

בשנים האחרונות פירסינג הליקס הפך לאחד הטרנדים החמים. נשים צעירות ומבוגרות כאחת, כמו גם גברים, בוחרים לחורר את האוזן שלהם באזור ההליקס ולהתהדר בתכשיט איכותי ומוטעם שהוא הצהרה אופנתית של ממש. אבל רגע לפני שאתם ניגשים לחורר את האוזן שלכם, הנה כמה טיפים חשובים שכדאי לקחת בחשבון.

סוגי עגילי הליקס

ישנם מספר סוגים של עגילי הליקס המותאמים לסוג החור הספציפי. ישנם עגילי הליקס עגולים בצורה של חישוק או של חצי חישוק עגילי מוט ועגילים מטפסים.

על אף העובדה שבמבט ראשוני העגילים נראים דומים בצורתם לעגילי האוזן הסטנדרטיים, הם למעשה מותאמים טוב יותר לסוג החור ומאפשרים הכנסה והוצאה של העגיל בצורה בטוחה. מומלץ לבחור בעגילים העשויים מטיטניום או מזהב מלא על מנת למנוע דלקות והתפתחות של אינפקציות.

ישנם היום מגוון רחב של עיצובי עגילי הליקס, חלקם אף משולבים ביהלומים יוקרתיים, כך שמדובר בטרנד אופנתי מצד אחד, אך כזה שכבר מזמן יצא מאופנת הרחוב בלבד.

כאמור, בשלב הראשון, בחרו בעגיל פשוט יחסית, כזה שלא יהווה משקל ועול רב על האוזן, אך מצד שני הקפידו על חומרים איכותיים בלבד על מנת להפחית דלקות. לאחר שבחרתם את העגיל המתאים עבורכם, זה הזמן לעבור לשלב האמיתי – עשיית החור.

תהליך חירור הליקס

תהליך החירור של עגיל הליקס חייב להיעשות על ידי בעל מקצוע, פירסר, שיודע בדיוק כיצד לבצע את החירור. תהליך החירור נעשה בצורה סטרילית על מנת למזער את הסיכון להתפתחות של דלקת.

החור נעשה על ידי מחט סטרילית, ולא באקדח חד פעמי כפי שעושים חורים בתנוכי האוזניים, על מנת לייצר דיוק מקסימלי. כל פירסר ימליץ לכם בשלב הראשון לבחור בעגיל בצורה של חצי חישוק אשר מותאם יותר לחור בפעם הראשונה ומאפשר תהליך ריפוי מהיר יותר.

קחו נשימה עמוקה ותנו לפירסר לעשות את העבודה במיומנות על מנת שהחור יהיה בדיוק בנקודה הרצויה בחלק העליון של האוזן. תהליך החירור עצמו אינו לוקח זמן רב ואינו כואב במיוחד, אלא רק כרוך באי נעימות קצרה.

תהליך הריפוי של החור

בשונה מעגילים בתנוכי האוזניים, לחור הליקס לוקח זמן רב יותר להתרפא. למעשה, תהליך הריפוי עלול לקחת מספר חודשים עד שהאוזן מקבלת את העגיל. ישנם מספר כללים חשובים שכדאי לעקוב אחריהם על מנת להבטיח תהליך ריפוי תקין:

  • יש לחטא את החור בתמיסת מי מלח או בחומר מותאם וסטרילי שלוש פעמים ביום.
  • אל תגיעו בפירסינג. האצבעות עלולות לגרום לזיהום של החור. למעשה, כל מגע של חומר זר עם העגיל עלול לגרום לזיהום, ועל כן חשוב מאוד להקפיד על הניקיון של האזור.
  • אל תשנו על האוזן בה בוצע החור על מנת לאפשר תהליך ריפוי תקין.
  • הקפידו להחליף את המצעים באופן תדיר, במיוחד את ציפת הכרית.
  • לאחר תהליך הריפוי, אם אתם רוצים להחליף את העגיל מומלץ לעשות זאת בפעם הראשונה אצל הפירסר.
  • בכל מקרה של זיהום יש להסיר את העגיל ולפנות לרופא.

קחו בחשבון כי בהחלט מדובר בתהליך ריפוי ארוך ולעיתים אף לא נעים – אך התוצאה היא מרהיבה. הקפידו לעקוב אחר הוראות הטיפול של הפירסר על מנת להגיע לכדי ריפוי מלא של האוזן בתוך מספר חודשים.

לאחר שהחור של ההליקס התרפא תוכלו להתחיל ולהגדיל את מלאי התכשיטים המותאמים לחלק העליון של האוזניים ובכך ליהנות ולהתהדר בטרנד החם ביותר בתחום. סביר להניח שתתאהבו בחור החדש שלכם ותמהרו לחורר גם את האוזן השנייה.

קרדיט לתמונה: pexels

דילוג לתוכן