יריד האמנים הוותיק ביותר בתל אביב

ירידי אומנים ניתן למצוא בימינו בכל קניון ובכל פסטיבל. אך בין כל ירידי האומנים, ישנו אחד ותיק ומיוחד מאוד. אנו מדברים על יריד האומנים של מדרחוב נחלת בנימין. יריד שבו מבקר כל תייר המגיע לתל אביב.

כל יום שלישי ושישי, מאז 1988, מגיעים לכאן עשרות אומנים ומציגים את עבודותיהם הייחודיות. וכל זה משתלב עם היופי המיוחד של נחלת בנימין, המסעדות ובתי הקפה וכל האווירה התוססת הגולשת עד לשוק הכרמל, מוסד תל אביבי בפני עצמו.

אומנות ייחודית בנחלת בנימין

ביריד האומנים של נחלת בנימין תוכלו למצוא מבחר עבודות אומנות מסוגים שונים. עבודות של יוצרים צעירים ויוצרים וותיקים, כל אחד מביא את סגנונו המיוחד ואת החומרים שאיתם הוא עובד. תוכלו למצוא כאן משחקים, בובות, תכשיטים ועוד מבחר דברים. יש העובדים עם זכוכית, יש העובדים עם מתכת, עץ ואפילו חומרים ממוחזרים.

זוהי בהחלט חוויה להסתובב בין כל הדוכנים ולראות את כל הדברים המעניינים. וכמובן אפשר ליהנות באחד מבתי הקפה, או המסעדות המיוחדות המסתתרות בין סמטאות שוק הכרמל הסמוך.

זהו גם אחד מרחובותיה הראשונים של תל אביב ויש בו מבנים מיוחדים הכוללים את בית הגמלים ובית סקופסקי. בית הגמלים הוא בניין משומר שנבנה בשנת 1926; הוא ידוע בזכות אריחי הקרמיקה המיוחדים שמעטרים אותו והם יוצרו בבצלאל. בית סקופסקי הוא אחד המבנים העתיקים ביותר בתל אביב, הוא נבנה לפני למעלה ממאה שנה.

לשמור על הסטנדרטים הגבוהים

לא במקרה זהו יריד אומנויות ייחודי. לא כל אחד יכול להציע כאן את מרכולתו. זהו איננו יריד של מוצרים מיובאים מאיזה מפעל בסין. זהו יריד של אומנים המכינים חפצי אומנות בעבודת יד. על מנת להציב דוכן ביריד של נחלת בנימין יש לעבור ועדת קבלה מיוחדת של עיירת תל אביב.

איזה בנימין אתה?

ואם אתם מגיעים לבקר כאן (מומלץ מאוד), אולי תרצו ללמוד קצת על ההיסטוריה של המקום. אז אחת השאלות היא על שם איזה בנימין נקרא הרחוב?

האם זהו מגלה הארצות היהודי בנימין מטודלה? האם זהו בנימין זאב הרצל? אולי בכלל בנימין נתניהו?

מייסדי השכונה, שכבר קבעו כי שם הרחוב בנימין, החליטו שיעניקו את הכבוד לבנימין זאב הרצל; זאת במידה והקרן הקיימת לישראל תסייע להם במימון. אך באותה התקופה היה נדבן נוסף, בנימין אדמונד דה רוטשילד, והם הסכימו לקרוא לרחוב גם על שמו אם ייתן את ההון…

בסופו של דבר הם לא קיבלו סיוע, לא מרוטשילד ולא מהקרן הקיימת. ולכן העניקו את הכבוד לשבט בנימין.

Kamira / Shutterstock.com

דילוג לתוכן