איך בוחרים חברת UX – מה חשוב לדעת

אחד הדברים הקריטיים כאשר מקימים אתר הוא חוויות המשתמש, או בשפה המקצועית – ux. חוויית משתמש גורמת לכך שלגולש יהיה נעים, נוח, ופשוט להשתמש באתר שלנו, כולנו יודעים שכדאי לדבר עם בונה אתרים שיבנה לנו את האתר, מקדם אתרים שיגרום לאתר שלנו להגיע למקומות הראשונים בגוגל, מנהל רשתות חברתיות שיעשה שיווק לאתר' בפייסבוק ובאינסטגרם של המותג, אך לא מספיק מדברים על ux, שיש לו תפקיד עצום על הישארות הגולש באתר ועל החלטת הרכישה. אז איך בוחרים חברת ux?

מהי חווית משתמש?

אז בואו נתחיל מהבסיס, מה זה בכלל חווית משתמש? הכוונה היא לחוויה שיש לגולש בזמן שהוא נמצא באתר שלכם, לענות על הצרכים שלהם, בין אם הם מודעים אליהם ובין אם לא. זהו תחום מאוד רחב אשר נוגע במגוון תחומים, ונוגעת לא רק בממשק עצמו, אלא גם לעיצוב, לשיווק, טכנולוגיה, וגם תחושות ורגשות.

המושג "חווית משתמש" הומצא בסוף שנות התשעים על ידי פסיכולוג התנהגותי, אשר עבד בחברת אפל. המושג מתייחס לקשר שבין טכנולוגיה לבין האנשים המשתמשים בה.

מדוע חשוב להשקיע בעיצוב ux באתר שלך

אם אתם עדיין מתלבטים אם בכלל כדאי להשקיע אצל  חברת ux, אספנו לכם כמה סיבות חשובות. חווית המשתמש באתר היא גורם מכריע במגוון של פרמטרים חשובים, העיקריים שבהם:

זמן גלישה

רוב הגולשים מחליטים תוך שניות בודדות אם להישאר באתר או להמשיך הלאה לאתר אחר על מנת למצוא את מה שהם חיפשו, באינטרנט יש המון שפע, ואולי אף יותר מידי, מה שגורם לתחרות רבה, לחווית המשתמש באתר שלכם יש השפעה רבה על החלטתו של להישאר באתר.

החלטת הרכישה

חווית המשתמש עוזרת לגולש להחליט האם לבצע רכישה באתר, יש להחלטה כמה מרכיבים, קודם כל, אמינות, האם האתר נראה אמין ומקצועי. ומרכיב חשוב נוסף הוא הנעה לפעולה, בעזרת היררכיית אתר נכונה, טון הדיבור של הטקסט, מיקומי כפתורים ועוד, הנועדים לייצר תחושת מיידיות ולהניע את הגולש לבצע פעולה, יש השפעה רבה על החלטת הרכישה של הגולש.

לקוחות חוזרים

חוויה נעימה, נוחה וטובה באתר חשובה על מנת שהלקוח יחזור אליכם במידה וירצה שוב את המוצר אותו אתם מוכרים, ללקוחות יש נטייה לחזור למוכר, אך אם יהיה להם זיכרון של חוויה מסורבלת ומסובכת, הם יפנו לאחד המתחרים.

קידום בגוגל

כדי להגיע למקומות הראשונים בגוגל גוגל בוחן את האתר שלכם בעזרת אלגוריתם על המון פרמטרים, אחד הפרמטרים הוא זמן הישארות הגולשים באתר, כך שאם המון גולשים נוטשים את האתר שלכם במהירות, זה ישפיעו על המיקום שלכם בגוגל.

איך בוחרים חברת UX

אז הבנתם כי חשוב להשקיע בחווית המשתמש שלכם, והחלטתם לחפש חברה מקצועית ואיכותית שתשדרג את האתר שלכם, אז מה עכשיו? אספנו לכם כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור:

ניסיון

חווית משתמש היא תחום מאוד קשה ומורכב, נדרש ידע רב וניסיון על מנת להבינו לעומק ולבצע עבודה מעולה, לכן כדאי לבדוק מהו הוותק והניסיון של החברה. יש לא מעט חברות צעירות, של מעצבי ux שסיימו את הקורס שלהם לפני חודש, כדי לבדוק את העניין לעומק כדי להימנע ממצבים לא נעימים.

כדאי לקחת חברה מוכרת עם המלצות, ולא ליפול לעסקאות מפוקפקות, הצעות מחיר מאוד זולות מפוסטים בפייסבוק או דפי נחיתה חשודים.

אתר החברה

אחד הדברים החשובים בבחירת חברת ux הוא להיכנס לאתר החברה, לבדוק אם הוא נר

אה טוב ומקצועי, ולבחון את חווית המשתמש באתר שלהם, האם היא נעימה, פשוטה, גורמת לכם לאהוב את המותג?. כדאי לבדוק אם האם האתר מותאם גם לדסקטופ וגם למובייל, אם יש באתר בלוג שבו הם מעלים תוכן מקצועי, ואם דרכי יצירת הקשר ברורות ובולטות.

צוות העובדים בחברה

כאשר בוחרים חברה, כדאי לבדוק איזה אנשי צוות הוא כולל, כדאי שיהיו בצוות מתכנתים, מעצבים גרפיים ומומחי דיגיטל אשר ביחד יצרו את האסטרטגיה הכי נכונה לכם ואת המוצר המושלם. חשוב לבחור באנשי מקצוע שמבצעים אפיון מקצועי ומעמיק לפני בחירתם האסטרטגיה, כדי שיוכלו להתאים אותה בצורה מושלמת למה שהאתר שלכם צריך.

תיק עבודות

כדאי להסתכל ולהעמיק בתיק העבודות של החברה, הוא משקף את היכולות, האיכות ורמת הביצוע של החברה. כדאי לתעדף חברות שיש להן ניסיון בביצוע פרויקטים בתחום שלך, כיוון שכך יהיה לה יותר ידע וניסיון המותאם אישית אלייך.

 איך בוחרים חברת UX – תהליך האפיון

עיצוב חווית המשתמש באתר הוא תהליך שיכול לקחת קצת זמן, כדי לעזור לכם להבין את התהליך אספנו לכם את כל המידע שאתם צריכים:

שלב ראשון

השלב הראשון הוא שלב ההיכרות, להבין מה אתם צריכים, מה המוצר שלכם, למה הוא משמש, איזו בעיה הוא פותר,  מי הלקוח, מה המטרות שלכם ומה היעדים העסקיים. בשלב הזה מאוד חשוב לדייק בהגדרת המטרות של המוצר.

שלב שני

בשלב השני כדאי לבצע מחקר על קהל היעד, מה יכול לגרום להם להתעניין, לבצע ראיונות כדי להבין מה העיצוב שיהיה הכי טוב עבורם, חוויה היא דבר סובייקטיבי, לכן אינטראקציה עם משתמשים יכולה להביא תובנות חשובות.

שלב שלישי

השלב הבא הוא שלב העלאת רעיונות ובנייה של אסטרטגיה על פי חיבור בין הצרכים שלכם לבין הבנת המשתמשים

שלב רביעי

בשלב הרביעי בונים מפה פונקציונלית, שבה בונים את ההיררכיה של האתר, ארגון מסודר וברור של כל הדפים באתר.

שלב חמישי

בשלב הזה בונים אבטיפוס, גרסה מדומה למוצר האמיתי, כדי לחסוך זמן וכסף, כדי לבדוק אם יש טעויות, שגיאות או בעיות ולתקן אותן בשלב ההתחלתי, לפני שמוציאים המון זמן וכסף. מבצעים בדיקות על האבטיפוס.

שלב שישי

בשלב האחרון, לאחר ייצור המוצר (הכמעט) מוגמר, בודקים את חווית המשתמש מול משתמשים אמיתיים ובודקים את היעילות שלה, ואת האינטראקציה שלהם בממשק.

תמונה – FREEPIK

דילוג לתוכן