גיא גלבויז נותן מבט על ההשפעות החיוביות של וירוס הקורונה על טכנולוגיות האונליין

בעוד שאפשר בקלות למצוא השפעות של שליליות של וירוס הקורונה על שלל היבטי החיים השונים, אין ספק שאפשרי גם לציין השפעות חיוביות של תקופת הקורונה עלינו. ליתר דיוק, על טכנולוגיות כאלו ואחרות אשר מתפתחות בקצב שיא בתקופה הנוכחית.

אין ספק, מגפת הקורונה הגיעה מהדלת האחורית והשאירה את כולנו המומים לנוכח ההתפרצות המהירה כל כך. מנעד שלם ורחב של תעשיות ושווקים הושפעו מהנגיף המתפשט, בעוד שבמקביל לכך, מיליונים של אנשים הושפעו בעולם בריאותית כתוצאה מחשיפה לנגיף. בין אם הושפעתם בריאותית או כלכלית, או שמא מזלכם שפר עליכם ולא נחשפתם אליו כלל, אתם וודאי מעוניינים לדעת – כיצד הטכנולוגיות הושפעו כתוצאה מנגיף הקורונה? האם טכנולוגיות האונליין מתפתחות במקביל להתפשטות הנגיף?

כיצד העולם הטכנולוגי ועולמות האונליין הושפעו מנגיף הקורונה?

אין ספק, כנראה שאין הרבה דברים שהיו מאיצים את התפתחות טכנולוגיית ה-ZOOM, כמו שהאיצה מגפת הקורונה. "מגפת הקורונה גרמה לסוגים שונים של טכנולוגיות להתפתח במהירות שיא", אומר לנו גיא גלבויז, שהוא יועץ מוכר בתחום הטכנולוגי\פיננסי ואינטרנט.

בין אם מסתכלים על הנושא של טכנולוגיות שיחות הווידאו, או שמא מסתכלים על היבט טכנולוגי אחר, אין ספק שהצדק עם גיא גלבויז. גלבויז צודק בכך שהוא אומר שלולא מגפת הקורונה, סביר להניח שטכנולוגיית שיחות הווידאו לא הייתה תופסת תאוצה והופכת לכל כך פופולארית בשנה האחרונה.

אילו שינויים חלו בתקופת הקורונה וכיצד אנשים הושפעו מהטכנולוגיה המתפתחת?

אנשים רבים החלו לעבוד מהבית ולקיים פגישות עסקיות דרך מצלמות הווידאו, מה שמחייב את טכנולוגיית ZOOM להתפתח בקצה מהיר ולספק טכנולוגיה איכותית. אם אתם רוצים לדבר על טכנולוגיות שהלכו והשתפרו כתוצאה מהתפרצות נגיף הקורונה, אין ספק שתחום שיחות הווידאו נהפך למשהו אחר בימינו.

עוד ברשימת הטכנולוגיות שלנו שהתפתחו כתוצאה מהתפרצות נגיף הקורונה, אפשר לציין את אפליקציות המשלוחים. על פי דעתם של מומחים בתחומי הטכנולוגיות, אפליקציות המשלוחים רק הולכות להשתפר מכאן והלאה.

החשיפה לשימוש באפליקציות הוגברה בתקופת הקורונה באופן משמעותי

גם כששאלנו את גיא גלבויז לגבי הנושא, הוא סיפרו לנו כי אנשים רבים כיום כבר משתמשי בסוגי אפליקציות משלוחים, ואין ספק שהחשיפה לאפליקציות אלו הוגברה באופן משמעותי בשנה האחרונה. למעשה, השינוי בתחומי הטכנולוגיות מתבטא גם ברמת המקרו וגם ברמת המיקרו.

בעוד שטכנולוגיות עולמיות הלכו והתפתחו בקצב מהיר (כמו זום), אנשים רבים התחילו במקביל להיחשף לכל אולן טכנולוגיות שהם לא היו נחשפים אליהן אלמלא הנגיף היה מתפרץ. בסופו של דבר, אין ספק שלנגיף הקורונה יש גם השפעות חיוביות וגם השפעות שליליות, רק תלוי מאיזו זווית מסתכלים על הנושא.

סוגי הטכנולוגיות שכולנו נחשפים אליהן אם נרצה או לא נרצה

גלבויז עוד מוסיף: "בימינו אנשים נחשפים לטכנולוגיות אם הם רוצים או לא רוצים, וזה בעקבות נגיף הקורונה גם". למעשה, גיא גלבויז ממש צודק. בימינו ישנן כל מיני אפליקציות שאנשים צורכים, כמו למשל אפליקציית מגן.

בין אם מדובר באזרחים צעירים או מבוגרים יותר, אפליקציית מגן היא הדוגמה המושלמת לכך שאם נרצה או לא נרצה, הטכנולוגיה היא סביבנו ואנחנו משמשים בה. בפועל, זה בעצם מעיד על התפתחות הטכנולוגיה בשטח.

כשאנחנו צורכים יותר טכנולוגיה זה אומר שהיא יותר מפותחת סביבנו

אם אנחנו צורכים יותר ויותר טכנולוגיות, הרי שהלכה למעשה, הטכנולוגיה יותר ויותר מתפתחת סביבנו והופכת לחלק בלתי נפרד מחיינו. כבר עכשיו, אנחנו עדים לטכנולוגיות אוטומטיות של מדידת חום בכניסתנו לחנויות ורשתות קמעונאות, לבנקים וכמעט לכל מקום שיש בו התקהלויות של אנשים.

אם מישהו אמר עידן הרובוטים ולא קיבל, הרי שאנחנו כבר קרובי לשם יותר מתמיד. אוטוטו אנחנו כנראה כבר נראה מכונות אוטומטיות לבדיקות קורונה בשדות התעופה ובמקומות נוספים, וזאת אולי יחד עם סוגי טכנולוגיות אחרות שרק הולכות ומתפתחות.

בין אם הושפעתם מנגיף הקורונה או לא – תושפעו מהטכנולוגיה המתפתחת

בין אם אתם מחשיבים את עצמכם בתור אנשים שהושפע באופן ניכר מהקורונה או פחות, אין ספק שאתם לא יכולים לברוח מהתפתחות הטכנולוגיה סביבנו. גלבויז מזכיר לנו: "עד לפני חצי שנה, מי שמע בכלל על מכונות אוטומטיות לקבלת כספים בסופר מרקט השכונתי?

ומי שמע על בדיקות חום אוטומטיות?" על פי גיא גלבויז, אנחנו בכלל לא שמים לב להתפתחות הטכנולוגית סביבנו, מה שלפעמים מפתיע אותנו לגמרי וגורם לנו להבין שקצת קברנו את הראש באדמה כמו בת יענה.

הטכנולוגיה מתפתחת בקצב מסחרר בתקופת הקורונה ובכלל

בסופו של דבר, כנראה שהטכנולוגיה תמשיך להתפתח בקצב מסחרר, בעוד שאנחנו מנגד עומדים ומופתעים בכל פעם מחדש. בין אם מדובר בטכנולוגיות של שיחות וידאו, או שמא מדובר בפיתוח של טכנולוגיות לבדיקת קורונה, זה ברור שהעולם כרגע נמצאים בעיצומם של זמנים אשר מצריכים טכנולוגיה מהירה, שמתדפקת על הדלת והזמינות שלה היא גבוהה לציבור.

בשורה התחתונה, אנחנו בימים האלו כולנו תלויים בטכנולוגיה ש"תייצר" עבורנו חיסון נגד הקורונה. כמובן ששום טכנולוגיה לא תהיה מועילה ללא יד האדם, שגם היא גם ככה מייצרת אותה מלכתחילה. בין אם אתם מגדירים את עצמכם אנשים טכנולוגיים, או שמא אתם בכלל טכנו-פובים, אין ספק שהטכנולוגיה היא חלק בלתי ניכר ממי שאתם והיא חלק בלתי ניכר מהסביבה שלכם, תרצו או לא תרצו.

גיא גלבויז על השפעות טכנולוגיות נרחבות ב-2020

הסביבה המיידית של כולנו מושפעת מהטכנולוגיה, בעוד שבמקביל לכך, סביבת המקרו שלנו מושפעת גם היא. אוטוטו וכל שדות התעופה יהיו מצוידים בטכנולוגיות לבדיקת קורונה, ויש אולי איזשהו סיכוי שגם נראה מכונות, או רובוטים בדלפקים השונים.

"אם יש תחום אחד שרובוטים לא יוכלו להחליף יד אדם בו", אומר לנו גלבויז, "הרי שזהו התחום של ייעוץ פיננסי", הוא אומר. עוד מוסיף גלבויז כי "בתחום הייעוץ הפיננסי מורגש שינוי טכנולוגי מסוים".

גיא גלבויז על השפעות נגיף הקורונה על שוק ההון ב-2020

"כיום ישנם כלים טכנולוגיים שמטרתם להעמיק הבנה והיכרות עם עולמות שוק ההון, לרבות שלל תוכנות כאלו ואחרות אשר ממוקצעים בהם היועצים הפיננסיים", אומר לנו גלבויז. והוא צודק לחלוטין. בימינו ישנן תוכנות וטכנולוגיות בתחומי שוק ההון, אותן תוכנות וטכנולוגיות שבשנים עברו לא היו קיימות.

בסופו של דבר, בין אם אתם טכנולוגיים או מרוחקים מהתחום, גם אתם תושפעו מהתפתחות הטכנולוגיה סביב כולנו. נשאר לנו רק להשלים עם זה ולקוות במקביל גם לחיסון נגד הקורונה כמה שיותר מהר. כנראה שבין אם נאהב את זה או פחות, ב-2020 כבר כולנו תלויים ותלויות סוגי הטכנולוגיות השונות, ואם זוהי התמונה, יהיה כדאי לנצל את הטכנולוגיה כמה שיותר לטובתכם. תאמצו אותה לחייכם, קבלו אותה ותפיקו מהטכנולוגיה המתפתחת את המיטב. בהצלחה!

דילוג לתוכן