טיפולים מומלצים אצל בני 50+ במצב של הפרעות במתן שתן

טיפולים מומלצים אצל בני 50+ במצב של הפרעות במתן שתן

התבגרות מביאה אית אתגרים בריאותיים, ביניהם הפרעות במתן שתן בולטות במיוחד, בעיקר בקרב גברים בני 50 ומעלה. ערמונית מוגדלת, מצב שכיח הרבה יותר ממה שנדמה, משפיעה באופן משמעותי על איכות החיים ומלווה בכאבים עזים ואי נוחות.

מהי בעצם ערמונית מוגדלת?

ערמונית מוגדלת היא מצב המשפיע בדרך כלל על גברים, כאמור מעל גיל 50. בלוטת ערמונית תקינה הינה בגודל של אגוז מלך ויושבת מתחת לשלפוחית השתן המקיפה את השופכה. כאשר זו מתחילה לפתע לגדול, היא עלולה ללחוץ או לחסום את השופכה, מה שמוביל לקשיים במתן שתן. 

אם לא מטפלים במצב זה, הוא עלול לגרום לבעיות קשות אף יותר כגון זיהומים בדרכי השתן, אבני שלפוחית השתן ובמקרים חמורים, נזק לכליות. כיום ישנן כמה אפשרויות טיפול לבעיה זו:

  • תרופות – במצבים קלים יותר, ישנן תרופות המסייעות להרפיית שרירי הערמונית ושלפוחית השתן כדי להקל על פעולת מתן השתן. 
  • התערבות כירורגית – כאשר תרופות אינן יעילות או שהתסמינים מחמירים, חשוב לשקול ניתוח כדי להרפות את שרירי הערמונית ובעיקר, לפתוח את הסתימה כמה שיותר מהר. אפשרות אחרת היא הליך שנקרא צנתור הערמונית, שמטרתו לחסום את אספקת הדם לערמונית ולגרום לכך שתתנוון ותקטן. 

מתי כדאי לפנות לטיפול רפואי?

כמו בכל מצב אחר, יש לפנות לייעוץ רפואי בזמן הנכון וכך למנוע התפתחות של כאבים בלתי נסבלים. רק דמיינו מצב בו אתם מרגישים צורך עז להתפנות, אך אינכם מצליחים לעשות זאת. הכאב הוא אדיר וטיפול מאוחר מידי, עלול לגרום לכך שהשלפוחית חלילה תתפוצץ. 

שימו לב לזרימת השתן; האם היא תקינה? האם היא תואמת את הלחץ שאתם מרגישים על השלפוחית? למשל, אם הינכם חשים צורך דחוף להגיע לנוחות, הרי שהזרם אמור להיות חזק ואינטנסיבי. במידה ולא, ייתכן שיש בעיה. אם ישנו חוסר יכולת מוחלט במתן השתן, הרי יש צורך בטיפול רפואי מידי. זכרו, ככל שתמהרו להגיע לרופא כך תוכלו לחזור לשגרה מהר יותר. התכוננו לכך שייתכן וימליץ על ניתוח חירום. 

היו ערים לגופכם

ערמונית מוגדלת היא כאמור מצב נפוץ בקרב גברים מעל גיל 50, המושפע גם ממצבים בריאותיים כגון סכרת, לחץ דם גבוה ועוד. במידה והתלונות הינן קלות בלבד, ייתכן והרופא יסתפק בהנחיות לביצוע שינויים באורח החיים. לא תאמינו, אך פעולות פשוטות כגון הפחתת נוזלים כשעתיים-שלוש לפני השינה יוכלו לעשות פלאים, כמו גם הפחתת קפאין, אוכל חריף, אלכוהול ועוד. 

אם גם לאחר שינויים אלו אינכם מרגישים הקלה בתסמינים, כדאי לפנות לרופא על מנת לקבל ייעוץ להמשך טיפול. ייתכן שימליץ על אחד ההליכים המתקדמים ביותר כיום – אשר אמנם כירורגי, אך מציג תוצאות טובות בכל רחבי העולם. למידע נוסף אודות צנתור טיפולי לערמונית מוגדלת >>

קרדיט תמונה  PIXABAY

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן