תל אביב העיר המובילה במחזור לשנת 2022

במעמד השרה להגנת הסביבה, זכתה לאחרונה תל אביב-יפו באות הרשות הממחזרת שהוענק לה על ידי תאגיד "תמיר". זוהי השנה השנייה ברציפות בה זוכה תל אביב-יפו בתואר מכובד זה, המבטא את מחוייבותה של העיר למחזור ולקיימות.

המדד לפיו נבחרה העירייה למקום הראשון מורכב מכמה נתונים: איסוף איכותי וכמותי מהפחים הכתומים המפוזרים ברחבי העיר. המדד נבדק על פי סעיפים של אופי הרשות וגודלה (מועצות מקומיות ואזוריות, ערים קטנים וערים גדולות).

40% מהפסולת מועברת למחזור

על פי הבדיקות שנערכו, הצליחה עיריית תל אביב-יפו להכפיל במהלך חמש השנים האחרונות את אחוז המחזור העירוני כך שכיום מועברת 40% מהפסולת למחזור. זאת במסגרת תכנית לצמצום ההטמנה. הידעת? בכל יום נאספים כמאה טון פסולת בממוצע שהופרדה על ידי התושבות והתושבים ובעלי העסקים.

כפי שצוין, העירייה עוסקת רבות בהגדלת פעולות המחזור בגבולות העיר. הדגש המשמעותי ביותר ניתן על הפרדת סוגי אריזות שונים. בשנים האחרונות פוזרו ברחבי העיר אלפי מכלים לאיסוף פסולת משלל סוגים: פחים כתומים בבתים, מכלים מונפים המונחים על גבי מטמנות לאיסוף פסולת, איסוף אריזות למחזור בשקיות כתומות ייחודיות בשכונות בהן הבתים הם צמודי קרקע.

בנוסף, העירייה הציבה פחים כתומים בכל המרחב הפרטי ובכמויות גדולות וזאת במטרה לשמור על המדרכות והשטחים הציבוריים נקיים מאשפה ומפחי זבל. היכן שלא אפשרי להציב פחים ייחודיים מציעה העירייה לתושבים שיטות אחרות להפרדת פסולת למחזור. השיטות כרגע מותאמות לשכונות ובהמשך מתכננת העירייה להנגיש לכלל התושבים פחי מחזור כתומים.

פרט לפחים המיועדים לאיסוף אריזות למחזור, מציעה העירייה תשתית להפרדה של פסולת נוספת כמו מחזור נייר וקרטון, טקסטיל מסוגים ומחומרים שונים, פסולת אלקטרונית וזכוכית. בהקשר הזה, כדאי להתעדכן באתר העירייה וברחבי הרשת היכן נמצאים פחי המחזור השונים ואיזו פסולת יש להשליך לכל פח.

עיר מקיימת: פחי מחזור לצד משאיות זבל מקיימות

בנוסף, תושבים שאין ברשותם או בסביבתם פח מיחזור או שמיכל המחזור בסביבתם מלא, יכולים לפנות למוקד העירוני שם יוצעו להם פתרונות כדי שגם הם יוכלו לקחת חלק במהפכת המחזור העירונית.

הירתמותה של עיריית תל אביב לצמצום הטמנת פסולת ועידוד המיחזור בקרב התושבים ובעלי העסקים בעיר, היא חלק מתכנית גדולה יותר להגביר את היותה של תל אביב-יפו עיר מקיימת. בעיר שמים דגש גדול על ניהול מקומי מקיים. כחלק ממנו רכשה העירייה לאחרונה מספר משאיות לאיסוף פסולת המונעות בגז במקום בדלק, דבר שתורם רבות לשמירה על איכות האוויר בשכונות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן