מנתחי ברכים מומלצים בתל אביב

אם אתם סובלים בבעיות וכאבים בברכיים, ניסיתם טיפולים רגילים, משככי כאבים, פיזיותרפיה, גרב אלסטית ועצות טובות מחברים אך כאבי הברכיים לא עוזבים אתכם – חזרתם לרופא המשפחה ששלח אתכם ליצלום ברכיים ובפענוח שלו גיליתם שאתם צריכים לעשות ניתוח בברכיים – במאמר הזה נסביר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת לקראת הניתוח

איך עובד המנגנון בברכיים?

ראשית כל יש להקדים ולהסביר מה יש לנו בברך: הברכים שלנו הם המפרק הגדול ביותר בגוף.והם מורכבות משלושה איברים חשובים: מפרק הברך עצמו,  הסחוס (המניסקוס) שהוא כעין בולם זעזועים של שכבה דקה וחלה שמגינה על מפרקי הברך מפני שחיקה וחיכוך, והסינובה – שהיא רקמה שמפרישה נוזלים שומנים שמטרתם גם כן לרכך ולמנועת את חיכוך העצמות.

בגיל צעיר כל המערכת הזו עובדת מצוין, ואנחנו יכולים לרוץ, לקפוץ, לנחות ללכת ולעלות במדרגות בלי שום בעיה. אך ככל שהגיל מתקדם, האיברים מתחילים להישחק, המיניסקוס יכולה להישחק, המפרקים יכולים להתחכך ודלקת יכולה להיווצר בברכים שלנו – מה שיגרום לנו להרגיש את הכאבים החדים או הכהים בברכים בעת מאמץ או תנועה לא צפויה.

מי צריך ניתוח ברכים?

למרבה האירוניה, דווקא פעילות גופנית יכולה לסייע לגוף בהתמודדות עם דלקת ברכיים, וחיזוק השרירים התומכים את מפרקי הברך. אלא שהבעיה היא שדווקא הכאבים בברכים החזקים הם אלו שלא מאפשרים לנו לעשות פעילות גופנית. מסיבה זו הפתרון הראשון יוצע למי שסובל בברכים הוא נטילת אנטיביוטיקה, ותרופות נגד כאב ובמקביל פיזיותרפיה והמשך מעקב על ידי אורטופד.

יחד עם זאת יש מצבים שבהם המפרק של הברך פגוע מכדי לטפל בו בצורה הקונבנציונאלית. זה יכול לקרות בעקבות תאונה חלילה, תנועה לא נכונה בעת אימון ספורט או משחק ספורטיבי, וברוב הפעמים זה קורה פשוט בעקבות הגיל שלנו והשחיקה של האיברים שלנו הבאים ביחד עם השנים. אחוז גבוה מאד של גברים ונשים מעל גיל 50 סובלים מכאבי ברכיים שמקורם הוא במיניסקוס קרוע או פגוע בצורה כזו או אחרת.

אם אכן, זה המצב והרופא שלכם ממליץ לכם לעשות ניתוח כדי להחליף את אברי הברך הפגועים ולאפשר לכם לחזור ולתפקד בנוחיות ודינאמיות, אל תחששו ניתוח ברכיים הינו דבר שכיח ועם אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד.

איך להתכונן לקראת ניתוח ברכיים?

דבר ראשון עליך לחפש מנתח ברכיים מומחה עם ניסיון שתוכל לסמוך עליו שיעשה את הניתוח במקצועיות רבה. ניתן להתייעץ עם חברים או לחפש באינטרנט אחרי מנתחי ברכיים מומלצים ובוודאי תוכלו להגיע למנתח שיהיה זמין וטוב עבורכם. לאחר שבחרתם מיהו המנתח, כדאי לכם לדעת מהם השלבים שאתם עומדים לעבור ניתוח זה:

1.    ההכנות לניתוח

כשאתם באים לפגוש את מנתח הברכיים שלכם, דבר ראשון תעברו סדרת בדיקות. במהלכם יאבחן הרופא מה בדיוק המצב של הברך שלכם, איזה מן שלושת חלקי הברך הוא פגוע (המפרק, הסחוס והסינובה) ועד כמה. ומתוך כך יתן הצעה לניתוח להחלפת אותם חלקים בברך שכדאי ומומלץ להחליפם בשתל. יחד עם זאת גם המנתח יבצע שאלון ובדיקה לראות האם אתם כשירים ומסוגלים לקבל זריקת הרדמה מקומית במהלך הניתוח.

2.    הפרוצדורה הרפואית בניתוח

ביום הניתוח עצמו תגיעו למרפאה, ונבדוק שאתם מרגישים טוב ואפשר להתקדם

תחילת הניתוח הוא בהדמה מקומית, שהיא זריקה של חומר הרדמה לגב התחתון, באופן שימנע מכם להרגיש כל כאב ותחושה בפלג גופכם התחתון במשך זמן הניתוח

אתם תשכבו על מיטת הניתוחים, עירניים לחלוטין, כשאר וילון מסתיר מכם את פלג גופכם התחתון. את הברך ננקה באופן סטירלי ונמקם על ידי מוטות הייועדיות לכך.

הנתוח עצמו נעשה על ידי חתך לאורך הברך, הסטת הפיקה, הוצאת החלקים הפגועים בסחוס או בפמפרקים והחלפתם בשתלים איכותיים. לאחר מכן נסגור את החתך ונקבע את הרגל באופן סטרילי

3.    התאוששות

לאחר הניתוח תישארו בחד ההתאוששות בית החולים למשך יום או יומיים, כאשר כבר למחרת הניתוח נמליץ לכם ללכת על הרגל, ולהניע אותה, ולעשות בפזיטורפיה מותאמת למצבכם

4.    החלמה מלאה

במשך השבועיים שלאחר הניתוח תידרשו לעשות פיזטורפיה כדי לחזק את השרירים שסביב מפרק הברך. את הפשיזטורפיה תמשיכו לעוד כמה חודשים, אך לאחר שבועיים מהניתוח כבר תוכלו ללכת בצורה חופשית ומלאה כמו שהייתם רגילים עוד לפני שכאבי הברכים תקפו אתכם ושיבשו לכם את מהלך חייכם.

קרדיט תמונה: FREEPIK

דילוג לתוכן