"מהפך מציצני": מציצים ת"א מפנה את יושביו בהוראת העירייה

אוהבים את חוף מציצים, מבקרים בו ומעלים נוסטלגיות מהסרט המפורסם ומהילדות שלכם? בשורה רועשת – כנראה שעומדים לקום שם מבנים חדשים במקום הישנים. כיצד בעלי זכויות מגורים נשאבו לתביעות משפטיות בגין פינוי מחוף מציצים? המשיכו לקרוא. 

משרדי עיריית תל אביב הגישו כתבי תביעה נגד שישה בעלי קרקע, תוך תהליך של תמיכה בפיתוח אזור חוף מציצים. אחד הנאשמים, השריד האחרון לשושלת של החוף המיתולוגי הזה, המוגדר כיום כ"פולשים", טען: "אבי קנה את המקום הזה כשהייתי בן 7. ההסכם שלי נכון להיום". העירייה: "לא להרבה אנשים יש זכויות שם'.

"תביעה מציצנית" – עיריית ת"א מבקשת את פינוי תושבי מציצים

לאחר שצוות מגזין זמן תל אביב שוטט ברשת, הוא גילה כי ל"כלכליסט" נודע כי המבנים בחוף מציצים, השרידים האחרונים לפולקלור העבר של חוף תל אביב, בדרך לפינוי. העירייה העבירה את כתבי התביעה לשישה בעלי קרקע, המוגדרים כפולשים, להם עומדים כעת 60 יום להגיש כתב הגנה.

זאת, לאחר שהעירייה כבר ביקשה לפנותם בשנתיים האחרונות, כשהוציאה צו לפינוי והריסת הבניין. בתקופה שחלפה מאז קבלת צו הפינוי, תושבי החוף לא נענו לבקשת העירייה, שכעת הם נאלצים להתמודד איתה על פי חוק, כאמור, מבחינה משפטית.

פרטים על הבנייה המתוכננת ע"פ העירייה במציצים

השטח שהיה צריך לפנות היה שטח אדמה של 1.5 דונם במרחק של כ-50 מטר מקו החוף, עם מבנים רבים זה לצד זה. המתחם מחולק לשישה בניינים בשטח של 300-200 מ"ר, כל אחד בבעלות יחיד או משפחות, חלקם מחולקים ליחידות קטנות המושכרות כיום, וחלק מהבניינים משמשים למגורים. לפי העירייה, הם מעולם לא נרשמו כבעלים. עוד ע"פ העירייה, הקרקע מוחזקת על ידי קק"ל ומנוהלת על ידי רשות מקרקעי ישראל (רמ"י). בשנת 2019 תמכה עיריית תל אביב בחלק מהקרקע על מנת לקדם את תכנית פיתוח החופים.

במכתב לתושבים, ציינה העירייה כי, למרות שחלקם מתגוררים על הקרקע כבר שנים, אין בכך כדי למנוע את פינויה ואת הבסיס המשפטי שלה. חלק מבעלי הקרקע טוענים כי רכשו זכויות בקרקע לפני עשרות שנים. אם יוכיחו זאת בהצלחה, ייתכן שהם יהיו זכאים לפיצויי פינוי.

מגזין זמן תל אביב ימשיך לעדכן אתכם

בסופו של דבר, חוף מציצים נחשב לאחד מהחופים הפופולריים והמיתולוגיים של תל אביב, בין היתר בשל מיקומו האטרקטיבי בקרבת נמל תל אביב ופארק הירקון הקרוב אליו. בעבר האזור היה ביתו של ישראל דנוך ז"ל, גם הוא מכרם התימנים בתל אביב, עובד עירייה שהקים בשנות ה-60 גם חברת אבטחה לשמירה על מועדוני לילה. כיום, אלמנתו של דרנוק, מרים דרנוק, גרה בביתו של דרנוק, ובנו אליהו דרנוק גר באזור אחר.

צוות מגזין זמל תל אביב ימשיך לעדכן אתכם בהתפתחויות.

דילוג לתוכן