תסמיני שעורה בעין ושיטות טיפול

התסמין השכיח ביותר לדלקת עיניים הוא אדמומיות בעין, שעלולה להיות מלווה בנפיחות או בהפרשות. תסמינים אחרים כוללים ראייה מטושטשת וכאב סביב העיניים או הראש, בעוד שבמקרים מסוימים שעורה בעין יכולה להוביל לפגיעה בראייה. מה חשוב לדעת עליה? המשיכו קריאה.

הדרך הטובה ביותר להימנע מזיהומים היא, על ידי שמירה מלכתחילה על ניקיון הידיים ושטיפת הפנים פעמיים ביום עם מים חמים וסבון. אם אתם מרכיבים עדשות מגע, הקפידו להוציא אותן לפני השינה כל לילה, כמו גם לעקוב אחר כל ההנחיות שנתן הרופא שלכם כיצד לשמור על היגיינת עיניים ופנים. האם יש קשר בין שימוש בעדשות מגע לבין שעורה בעין? ישנו קשר מסוים, אם כי אזהו אינו הגורם המוביל לשעורה בעין.

כיצד למנוע שעורה בעין וממה נגרמת?

הדרך למנוע דלקות עיניים היא להגן על העיניים מלכתחילה מלכלוך. אתם יכולים לעשות זאת על ידי חבישת משקפי שמש או כובע כשאתם בחוץ ולשטוף ידיים לעתים קרובות. שעורה בעין כוללת בד"כ בליטות קטנות ואדומות שנוצרות על העפעף.

הבליטות האלו יכולות להיות כואבות ומרגיזות, כאשר אצל כל אדם הבליטות יופיעו מעט אחרת. שעורה בעין עשויה להיגרם כתוצאה מחשיפה לחיידקי Staphylococcus aureus. הם נפוצים ביותר אצל אנשים עם בלפריטיס, שהיא דלקת כרונית של העפעף. ישנן דרכים רבות לטפל בדלקת זו, אך חשוב לדעת שהן לא יחלפו מעצמן בד"כ.

שעורה בעין? הימנעו מאיפור

הצעד הראשון לטיפול בשעורה בעין הוא, לשטוף ידיים לעתים קרובות ולהימנע מלגעת בעיניים. כדאי גם להימנע מאיפור עיניים ועדשות מגע עד להחלמה מלאה, שכן אלה עלולים לגרות את השעורה שלכם אפילו יותר.

בשורה התחתונה, שעורה בעין (ידועה גם בשם כלזיון בעין) היא בעצם דלקת של העפעף. ישנם שני סוגים של זיהום זה – חיידקי וויראלי. התסמינים של זיהום זה כוללים אדמומיות, נפיחות ושלפוחיות מלאות מוגלה על העפעף, בעוד שניתן להקל על התסמינים האלו אם שומרים על היגיינת עיניים תקינה. האיפור, כמו עדשות המגע, מהווה גורם מדליק עוד יותר עבור הדלקת.

שעורה בעין ויראלית נגרמת בד"כ על ידי וירוסים שיכולים לעבור מאדם אחד למשנהו באמצעות מגע קרוב או שיתוף פריטים מזוהמים כמו מגבות, כלים, מוצרי קוסמטיקה וכו'. הסימפטומים של שעורה ויראלית דומים מאוד לאלה של שעורה חיידקית, אך הם לרוב אינם נמשכים הרבה זמן. בדרך כלל הסימפטומים של שעורה ויראלית נעלמים מעצמם תוך מספר ימים או שבועות.

דילוג לתוכן