האם נראה שינוי בתופעת הקורקינטים המשתוללים

לא באנו לצאת נגד הקורקינט, בסך הכל מדובר בדבר נחמד ופתרון תחבורתי נוח. אך כאשר הולכת רגל מבוגרת בסך הכל יוצאת לטייל בשדרה ומסיימת בבית חולים, או כאשר קטינים נפגעים בתאונות קשות, כנראה שזה לא מה שחלמנו עליו.

כנראה שהמדיניות, האכיפה והתקינה אינן עומדות בקצב הטכנולוגי. ובהתאם לזאת קודם כל קיבלנו קורקינטים בכל מקום, ועכשיו אנחנו צריכים לראות איך מתמודדים עם זה. עיריית תל אביב אמנם התעוררה מאוחר, אך לפחות משהו זז בכיוון.

לאחר כאוס מוחלט בתחום הקורקינטים, עיירת תל אביב מתכוננת לשינוי מדיניות וכבר מציגה למפעילי הקורקינטים להשכרה הפועלים בעיר את הדרישות שבקרוב יכנסו לתוקף..

אך לפני הכל, כמה קורקינטים יש בתל אביב? בתל אביב פועלים 5 מפעילים מורשים של קורקינטים משותפים. כאשר לכל אחד יש כ 1800 כלים. כך שישנם כ 9000 קורקינטים שיתופיים. ולצד אלו יש את כל הקורקינטים הפרטיים, אשר רבים מהם משרתים גם את שליחי וולט המסתובבים בכל רחבי העיר.

עד היום העירייה הציבה למפעילים דרישות לגבי מיקום החנייה, והגבלה אוטומטית של מהירות הנסיעה באזורי סיכון, וזאת לצד התקנת קסדות והפעלת מוקד שירות. אך לאור הניסיון המצטבר, דרישות רגולטיביות אלו אינן מספקות מענה מלא לבעיות המתעוררות, ובהתאם לכך עיריית תל אביב נערכת עם רשימת דרישות חדשה.

במסגרת הדרישות החדשות העירייה דורשת דיוק גבוה יותר במערכות ה GPS על מנת להבטיח כי יחנו רק באזורים המורשים. וגם ביקורת חצי שנתית על הלקוחות על מנת למנוע שימוש של קטינים ברוכבי הקורקינט.

הבעיה היא תרבות הנהיגה

בעוד הצעדים של עיריית תל אביב נכונים ומוצדקים, עדיין הם אינם נותנים מענה לבעיה האמתית והיא תרבות הנהיגה הבלתי אחראית שהתפתחה כאן. נראה כי רוכבי הקורקינטים רואים את עצמם מעל חוקי התנועה ומתייחסים אל השימוש בקורקינט כאל רישיון ”לעשות מה שבא לי“. ביטא זו בצורה חריפה ראש עיירת תל אביב, רון חולדאי, כאשר אמר ”לשליחים יש חלק לא מבוטל בהשחתת תרבות הנהיגה בעיר“. רון חולדאי כיוון לעבר שליחי וולט המשתוללים על המדרכות, אך נראה שהבעיה מאפיינת נהגי קורקינט רבים.

למרות שדבריו של ראש העיר מייצגים את מה שחושבים רבים, בפועל אין בהם פתרון של ממש. רון חולדאי פנה אל חברת וולט בדרישה לאפשר זיהוי ברור של השליחים, דבר שיקל על האכיפה. אך נראה שבעיות מסוג זה לא ניתן לפתור אך ורק באמצעות אכיפה, אלא יש צורך בתכנית חינוך ארוכת טווח.

דילוג לתוכן