שינויים בהרגלי החניה: מידע מועיל למבקרים בתל אביב
העיר תל אביב תשנה את מדיניות החניה. בין השינויים הצפויים: תעריפי החניה למבקרים יעלו ל-12 ₪ לשעת חניה, הארכת זמן התשלום על חניה בשעות הערב, שינוי תמרורי החניה לטבלה מסודרת ומפורטת.
החדשות הטובות לתל אביבים: כל השינויים הללו אינם רלוונטיים לתושבי ותושבות העיר בעלי תו חניה עירוני שימשיכו לחנות בחינם בכל אזורי העיר בשעות המותרות.
שינויים כחול לבן: כל המידע על המהלך החדש בתחום החניה בתל אביב-יפו
השינויים מתמקדים באזורי חניה 1,2,4 במרכז העיר.
התעריף החדש יעמוד כאמור על 12 שקלים לשעת חניה במקום 6.7 שקלים עד כה.
חניה בימי שישי ובערבי חג תוארך עד השעה 17:00 (במקום 13:30) ובאמצע השבוע עד 21:00.
השינויים החלו כבר בתחילת מרץ עם הצבת התמרורים החדשים. בעירייה מסבירים כי בכל מקום בו הוצב תמרור חניה חדשה ההוראות נכנסות מיד לתוקפן. על כן, בעירייה ממליצים לבדוק טוב טוב את ההוראות בתמרור בכניסה לרחוב. כמובן שגם אפליקציות החניה השונות יעודכנו בהתאם לתקנות החדשות.
מדוע נעשים השינויים?
לדברי העירייה, השינויים נועדו על מנת לנהל טוב יותר את "המשאב המוגבל" של חניה בכחול לבן, ובייחוד באזורים בעיר בהם עלה הביקוש למקומות חניה. בעירייה מאמינים כי העלאת המחיר של החניה ירתיע אנשים שמגיעים מערים אחרות מלהיכנס לעיר ברכב, דבר שיפנה מקומות חניה עבור תושבי העיר.
כבר שנים שתל אביב היא עיר שידועה לשמצה בקושי למצוא בה חניה בפרט ובקושי לנוע בה ברכב פרטי בכלל. עם השנים ועם הגידול הדרמטי במספר המכוניות על הכביש, זה הפך להיות כמעט בלתי אפשרי למצוא חניה בעיר, ובטח כאשר מדובר באזורים היותר מבוקשים ומרכזיים. עבור תושבי העיר מדובר בעונש של ממש, כאשר אין להם יכולת לחנות את רכבם קרוב לביתם בשל העומסים הרבים.
בעבר, התראיין ראש העיר רון חולדאי ונשאל מדוע עיריית תל אביב אינה משקיעה ביצירת יותר מקומות חניה. באותו ראיון הבהיר חולדאי כי אין בכוונתו ליצור מקומות חניה נוספים וכי פעולותיו בנושא מתמקדות בעידוד הציבור, ובייחוד הציבור שמגיע מחוץ לעיר, לוותר על הרכב הפרטי, מתוך אמונה שהקטנת העומס התחבורתי יאוורר את העיר ואת חניותיה הקיימות.
לכך מצטרפת גם אגרת הגודש עליה דובר ושבוטלה לאחרונה על ידי שרת התחבורה מירי רגב ושספגה ביקורת רבה על ידי תושבי כמה מהשכונות בעיר שהבינו כי יידרשו לשלם כספים רבים במעבר בין אזורים שונים בעיר.
בשל היותה מרכז תעסוקה מרכזי, בכל יום נכנסים ויוצאים מתל אביב כ-200 אלף בני אדם המוגדרים כיוממים, כלומר, עובדים שנכנסים לעיר ויוצאים ממנה בכל יום.