רטינופתיה סוכרתית – כיצד מתמודדים בצורה הטובה ביותר

אחת המחלות הנפוצות ביותר ולמעשה, הגורם המשמעותי ביותר הגורם לעיוורון כיום בתרבות המערבית – הוא הרטינופתיה הסוכרתית. רטינופתיה סוכרתית הינה בין הגורמים המשמעותיים ביותר הגורמים לאנשים לאבד את ראייתם, כאשר במרבית המקרים ניתן היה למנוע תופעה זו אילו האדם היה מגיע לרופא באופן קבוע לצורך ביצוע בדיקות תקופתיות בצורה תקינה. אבל רגע לפני שצוללים לעובי הקורה, חשוב שנבין מה היא רטינופתיה סוכרתית וכיצד מתמודדים איתה.

מהי רטינופתיה סוכרתית?

רטינה היא החלק בעין האחראי על קליטת האור המגיע אל העין והפיכתו לגירוי עצבי חשמלי המועבר אל המוח. כאשר גירוי עצבי חשמלי זה מועבר אל המוח – המוח יודע לפרש את הגירוי ו"להבין" את מה שהוא רואה.

רטינופתיה סוכרתית היא מצב בו כלי הדם המזינים את הרטינה נפגעים ואינם מעבירים את החומרים החיוניים לתפקוד תקין של הרטינה. במרכז הרשתית נמצא אבר המכונה מקולה. המקולה היא זו המחדדת את הראייה ושומרת על צבעי הראייה. כאשר נוצרת פגיעה במקולה גם תפקוד העין נפגע משמעותית וכתוצאה מכך, גם היכולת לראות בצורה ברורה את הפרטים הקטנים.

סוגי רטינופתיה

ישנם שני סוגים עיקריים של רטינופתיה: האחד הוא רטינופתיה שגשוגית, רטינופתיה הנמצאת בשלבים מתקדמים יחסית ומאופיינת בהיווצרותם של כלי דם חדשים באופן לא תקין בתוך העין. הרטינופתיה השגשוגית יוצרת למעשה עוד ועוד כלי דם חדשים המתקיימים באופן חולה ויוצרים מצבים פתולוגיים בעין. במצבי קיצון, רטינופתיה שגשוגית יכולה לגרום להיפרדות של הרשתית.

הסוג השני הוא של רטינופתיה לא שגשוגית. רטינופתיה לא שגשוגית היא מצב בו יש פגיעה בדופן של כלי הדם הקיימים. במצב זה אין צמיחה של כלי דם חדשים אבל כלי הדם הקיימים פגועים ואינם מבצעים את תפקידם כפי שהם נדרשים.

בשני המצבים, הן במצב של רטינופתיה שגשוגית והן במצב של רטינופתיה לא שגשוגית  – בשני מצבים אלו יש סכנה ממשית של עיוורון ולפיכך יש צורך באבחון מוקדם על ידי רופא עיניים באופן אשר יבטיח כי האדם מטופל בהתאם.

הטיפול ברטינופתיה

הטיפול ברטינופתיה הוא לא פשוט כאשר מדובר במקרים מתקדמים של רטינופתיה. הדרך הטובה ביותר היא להימנע באמצעות שמירה על אורח חיים בריא, תרופות מתאימות, קיום פעילות גופנית באופן קבוע ותזונה בריאה. עם זאת, אם התפתחה אצלכם רטינופתיה יש צורך בזריקות מתאימות כאשר במצבים ראשוניים של המחלה אפשר להציל את העין מעיוורון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן