שיתוף פעולה בין אוניברסיטת תל אביב וגוגל יקדם בינה מלאכותית בתחומי החינוך והקיימות

חברת גוגל ואוניברסיטת ת"א מקיימות יחדיו מספר שיתופי פעולה פורים וביניהם פרויקט חדש שהשיקו לאחרונה לקידום מחקר בתחום הבינה המלאכותית. התכנית החדשה תובל על ידי המרכז לבינה מלאכותית באוניברסיטה בראשות פרופ' מאיר פדר. הפרויקט יתקיים בסיוע של חברת גוגל עצמה שתשקיע במיזם מיליון דולר.

התכנית, המיועדת להתקיים במשך שלוש שנים, תתמקד בקידום מחר בנושא בינה מלאכותית בתחומי הקיימות והחינוך. אירוע השקת הפרויקט כלל גם טקס בו הוכרזו שמות הזוכים במענקים שניגשו לקול קורא.

פרט לכך ניתנו גם שלוש מלגות לתמיכה בסטודנטים לתארים מתקדמים המשתייכים לקבוצות הסובלות מתת ייצוג באקדמיה בתחום הבינה המלאכותית. הסטודנטים הזוכים הגיעו מתחומי הזואולוגיה, מדעי המחשב והחינוך. מתן המלגות הוא חלק מהתחייבותה של גוגל לקדם סטודנטים מקבוצות עם תת ייצוג באקדמיה.

גוגל ואוניברסיטת תל אביב מחויבים לשיפור החברה האנושית

במהלך הטקס נשאו דברים נשיא האוניברסיטה, הפרופ' אריאל רות, פרופ' יוסי מטיאס המשמש כסגן נשיא גוגל ומנכ"ל מרכז גוגל בישראל ופרופ' מאיר פדר המשמש כראש מרכז טד, שדיבר על שיתוף הפעולה ארוך השנים בין חברת גוגל לאוניברסיטת תל אביב.

נשיא האוניברסיטה אמר כי מטרת השותפות בין גוגל לאוניברסיטה היא לתרום לשיפור החברה האנושית על ידי פיתוח הבינה המלאכותית כמקדמת תחומים בוערים כמו חינוך, קיימות, בריאות ועוד. הוא אמר עוד כי הבחירה להתמקד בפרויקט זה בקיימות וחינוך היא קריטית לקיומה של האנושות ולבריאות החברה.

פרופ' יוסי מטיאס הוסיף כי שיתוף הפעולה בין האוניברסיטה לגוגל הוא הזדמנות לעשות שינוי חיובי בתחומי החינוך והקיימות. הוא הוסיף כי בגוגל מקווים לחבר בין המחקר התעשייתי לזה האקדמי כדי לשפר נושאים שקריטיים כל כך לקידום החברה האנושית. הוא הוסיף כי גוגל מחויבת להמשיך במאמצים להפוך את האקדמיה למכילה יותר עבור אוכלוסיות רבות ומגוונות מכל חלקי החברה.

בינה מלאכותית גם לטובת איכות הסביבה והבריאות

כחל מהתכנית המשותפת לגוגל ולאוניברסיטת תל אביב נערכו בשנים האחרונות סמינרים משותפים בנושא בינה מלאכותית שנגעו בתחומים כמו איכות הסביבה, בריאות ועוד. הסמינרים כללו הרצאות של מרצים מהאוניברסיטה ומחברת גוגל שהציגו בהרצאותיהם תוצאות מחקרים בנושא ובנוסף, הציגו מחקרים שעוד נמצאים בתהליך המחקר.

בסמינרים גם הציגו פלטפורמה שמקדמת קשרים בין התעשייה לאקדמיה. בגוגל ובאוניברסיטה הבטיחו כי ימשיכו לקיים מפגשים כדוגמת הסמינרים הללו גם במסגרת הפרויקט החדש שהושק זה עתה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן