כך תגנו על הכלב שלכם בזמן אזעקות

כלבים הם בעלי חיים סופר רגישים שממש כמו בני אדם, נוטים להיבהל ולהיכנס למצב דריכות כשנשמעת אזעקה ורעשי מלחמה אחרים. במצב הקשה בו כולנו נמצאים בימים אלה, חשוב לשמור ולדאוג גם לחברים על ארבע, שמעניקים לנו תמיכה ואהבה גם בימי המלחמה.

במאמר זה מובאות כמה המלצות חשובות למען רווחתו של הכלב שלכם:

הקפידו לשים לכלבכם קולר עם הפרטים האישיים שלו ושלכם. במידה שלכלב שלכם יש שבב ישן, זה בדיוק הזמן המתאים להחליפו באחד חדש. לכלבים רבים יש נטייה להיבהל מאוד ולהיכנס לאטרף כשהם שומעים רעש של אזעקה ולא פעם כלבים בורחים ונעלמים בגלל זה.

על כן, חשוב להקפיד על שבב או קולר תקינים וכמו כן, להקפיד ביתר שאת על טיול עם רצועה. זכרו שגם אם הכלב ברח, שבב או קולר יכולים לעזור להשיבו הביתה.

זה אולי מובן מאליו, אבל בכל זאת חשוב לכתוב זאת: בהישמע אזעקה, קחו אתכם את הכלב שלכם לממ"ד, למרחב המוגן, למקלט או לחדר המדרגות. הקפידו לקשור אותו ברצועה קצרה כדי שלא יברח והקפידו לשים לו רסן. השאירו את הכלב קרוב אליכם ונסו (עד כמה שניתן) לשדר לו רוגע ושלווה (על כך נרחיב בהמשך). אם אתם תיראו לו רגועים, זה יעזור לו להירגע בעצמו. אם קשה לכם, לטפו את הכלב וזה יעזור לכם וגם לו להירגע.

חשבו מראש על הכלב האהוב שלכם

במידה שהמרחב המוגן נמצא בתוך הבית, הכינו בו מראש חטיפים לכלב ותנו לו אותם בזמן האזעקה. חשוב בכל מקרה להכין בממ"ד מזון ומים לכלב, למקרה בו חס וחלילה תצטרכו לשהות זמן ארוך בחדר הביטחון.

אם המרחב המוגן שלכם נמצא מחוץ לבית, כדאי להקפיד להיות יחד עם הכלב בתנועה, לזוז קצת ולאפשר לכם ולכלב לפרוק לחץ. אם אפשר, תנו לכלב חטיף.

אם כלבכם מעוניין לשחק, זה מצוין! המשחק הוא דרך מצוינת לפרוק לחץ ולשחרר הורמונים כמו אדרנלין ודופמין שממש עוזרים לצאת מהסטרס ומהחרדה.

נסו עד כמה שניתן לדבר עם הכלב בקול שליו ורגוע ולא להראות לו שאתם מפחדים או מודאגים. נסו לא ללטף את הכלב יותר מהרגיל, שדרו לו רוגע ונינוחות ועסקים כרגיל.

ישנם כלבים שלא יהיו מעוניינים באוכל בזמן לחץ (אפשר להבין אותם). נסו להרגיע אותם בדרכים אחרות – משחק, תזוזה, ליטוף, מילים מרגיעות – כל אחד ומה שעובד אצלו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן