היוניקורנים שייסדו בוגרי אוניברסיטת תל אביב

ע"פ מדד סטנפורד בעל השם העולמי היוקרתי: מחוץ לארה"ב, אוניברסיטת ת"א נחשבת החממה הטובה בעולם לחדשנות, פיתוח ויזמות.

בעולם הטק והרפואה ובכלל בעידן המודרני של אפליקציות, בינה מלאכותית ועוד נפלאות, קיים מושג הנקרא "יוניקורנים". המושג הזה מגיע מהמילה UNICORN, שזו החיה הדמיונית ההיא העונה לשמה הנוסף – "חד קרן". בעולם הטכנו-דיגיטלי של ימינו, המושג יוניקורנים מתייחס לחברות סטרטאפ שעשויות להיות שוות יותר מ-3 מיליארד שקלים. בכל מדינה יש דירוג יוניקורנים המאפיין אותה, כאשר לאחרונה, מחקר חדש מאוניברסיטת סטנפורד גורס כי ישראל, הדובדבן של הקצפת במזרח התיכון, מקבלת דירוג גבוה באופן יוצא דופן – המדינה הכי חזקה ומדורגת מלבד ארה"ב.

אוניברסיטת תל אביב – חממה של סטארטאפים

לפי המחקר, שפורסם ע"י האוניברסיטה הנחשקת ביותר, סטנפורד בארה"ב, עולות תוצאות מעניינות במיוחד ויש לציין – עובדתיות. את המחקר ערך פרופ' איליה סטרבולב, שהוא חוקר יזמות באוניברסיטת סטנפורד. הפרופסור הנ"ל מגיע מבית הספר למנהל עסקים בסטנפורד, שהיא האוניברסיטה אשר מדורגת במקום ה-1 ברשימת חממות היוניקורנים. מיד אחרי אוניברסיטת סטנפורד בארצות הברית, מגיעה ישראל במקום השני. ליתר דיוק, ניצבת במקום ה-2 אוניברסיטת תל אביב, שממנה יצאו לא פחות מאשר 43 סטרטאפים.

הנה הדירוג הרשמי של  4 המדינות המובילות ברשימה, ע"פ אוניברסיטת סטנפורד:

  1. אוניברסיטת סטנפורד בארה"ב.
  2. אוניברסיטת תל אביב בישראל.
  3. אוניברסיטת אוקספורד בבריטניה.
  4. אוניברסיטת ווטרלו בקנדה.

על מה מתבסס דירוג אוניברסיטת סטנפורד?

אוניברסיטת סטנפורד מביאה בחשבון מנעד רחב של פרמטרים, כאשר היא בוחנת בקפידה את האוניברסיטאות ברחבי העולם שבוגריה פיתחו חברות סטרטאפ. בפועל, הדירוג של סטנפורד בארה"ב מתבסס על מאגר מידע גדול במיוחד. מאגר המידע הזה מונה יותר מ-1,000 חברות סטרטאפ אשר הצליחו לגייס יותר ממיליארד דולר, כלומר יותר מ-3 מיליארד שקלים. יש לציין, המדדים של סטנפורד מתייחסים אך ורק לחברות סטרטאפ אשר הצליחו לגייס את ההון שלהן באמצעות קרנות הון סיכון בארה"ב. כפועל יוצא מכך, המדדים של סטנפורד מתייחסים למספרים מוחלטים של יוניקורנים. במילים אחרות, מדדים אלו מבססים את המידע שלהם על חברות סטרטאפ אשר גייסו את הונן ללא תיקנון לפי גודל האוניברסיטאות.

מקור היזמות של ישראל – אוניברסיטת ת"א

יש הרבה דברים שאפשר להגיד על אוניברסיטת תל אביב ועל אוניברסיטאות בישראל באופן כללי. הסטודנטים מגוונים בדעותיהם ואמונותיהם, בדתות שלהם ובתחומי העניין האישיים של כל אחד ואחת מהם. אבל, בין לבין, האוניברסיטה בתל אביב מציעה שילוב מופתי של לימודי יזמות בכל תחומי הלימוד השונים. זאת לא אנחנו אומרים, אלא מחקר רשמי מאת אוניברסיטת סטנפורד. על פי המחקר הנ"ל, אוניברסיטת תל אביב היא גדולת היזמות הישראלית, שמצליחה להצמיח יותר סטרטאפים מכל אוניברסיטה בישראל.

כיצד אוניברסיטת ת"א מצליחה להצמיח יוניקורנים?

אם רוצים לדבר הלכה למעשה, אז נציין כי בניגוד לאוניברסיטאות אחרות בארץ ובעולם באופן כללי, באוניברסיטת תל אביב ישנה חטיבת יזמות אשר נלמדת על ידי סטודנטים רבים. אפילו מעבר לכך, חטיבות היזמות נלמדות על ידי סטודנטים בעולם ההייטק, אבל לא רק. גם סטודנטים בעולם מדעי הרוח והחברה, החקלאות ועוד – יכולים להירשם ללימודי יזמות כחלק אינטגרלי מהתואר שלהם. וזה אחד הדברים שמוביל את האוניברסיטה להצמיח כל כך הרבה יוניקורנים. בפועל, האוניברסיטה מגדלת דור שלם של סטודנטים אשר זוכים להתנסות בלימודיהם בכמה היבטים שונים:

  • ברמה התיאורטית: כיאה לכל תואר אקדמי, סטודנטים באוניברסיטת תל אביב לומדים לימודי תיאוריה מקיפים בכל תחום לימוד.
  • ברמה המעשית: הסטודנטים באוניברסיטה משלבים בתארים שלהם לימודים מעשיים, כאשר חלק מההתנסויות המעשיות משלבות בתוכן רכישת ניסיון מקצועי הלכה למעשה.
  • ברמה היזמית: הסטודנטים באוניברסיטה לומדים כיצד לשלב בין כל היבטי התואר לבין ההיבט היזמי, מה שמצריך רכישת כישורי ניהול עסקים, הקמת חברות סטרטאפ ועוד.

לסיכום, מהו עתידה של ישראל בעולם היזמות?

בסופו של דבר, בין אם מדברים על מצבה הפוליטי או הביטחוני של ישראל, אנחנו תמיד מתאפיינים באיזשהו אלמנט לא מאוד יציב, לפחות בפני העולם אנחנו מצטיירים ככה. אם אתם שואלים אותנו, ישראל הייתה ותמיד תמשיך להיות מעצמה מתחדשת ומובילה בעולם ההייטק, הרפואה ובאופן כללי בתעשיות שונות. אם יש לכם שיקול ללכת ללמוד באוניברסיטת ת"א, קיבלתם את האור הירוק לא רק מאיתנו, אלא גם מאוניברסיטת סטנפורד בארה"ב. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן