דום נשימה בשינה פתרונות

יצא לכם להתעורר אחרי 8 שעות שינה ועדיין להרגיש עייפים או מותשים? ייתכן כי אתם סובלים מהפרעת נשימה חסימתית שלא נותנת לגוף שלכם את המנוחה המתאימה לו. אך אתם יכולים להירגע, כיום יש פתרון ולא מעט דרכי טיפול בדום נשימה בשינה. מתחילים את הטיפול באבחון, יש לעשות בדיקה בדיקה במעבדת שינה שתפקידה לנטר ולקבוע את מספר ההפסקות בנשימה, את לחץ הדם במהלך השינה, את רמת הרוויה של החמצן בדם בעת שינה של המטופל ועוד מגוון של פרמטרים.

אבחון דום נשימה בעת שינה

ניתן לומר שהפסקות נשימה בשינה אינן גורמות ליקיצה משינה, אבל הן אכן גורמות לירידה משמעותית באיכות השינה, וכשהן מתרחשות עשרות פעמים בלילה אחד, האיכות של השינה יורדת בקצב שפוגע בתפקוד היומיומי שלכם. כמו כן, מאוד קשה לזהות הפסקות של נשימה בשינה בלי להסתכל על כמה תסמינים אופייניים במהלך היום-יום, כדוגמת תחושה של יובש בפה כשאתם מתעוררים, שינויים קיצוניים במצבי הרוח ונטייה לדכדוך או רגזנות, ובעיקר פגיעה ביכולת הריכוז.

הטיפול – סד הלילה

ישנם כמה ערוצי טיפול למקרים של תסמונות דום נשימה או נחירות בשינה. רופאי אף אוזן גרון אף עשויים להמליץ על מתקנים דנטליים כדי למקם את הלסתות שיעודדו פתיחת מעברי אוויר במהלך השינה הלילית. אך הדרך השכיחה ביותר אשר מוצעת למי שסובל מדום נשימה בשינה לטיפול בהפסקות הנשימה ובנחירות היא שימוש במכשיר מיוחד, המייצב או סד הלילה ידוע גם בכינויו "סד מרפה שרירים", וזהו כמובן גם הייעוד שלו, לייצר הרפיה ולהפחית כאב בשרירים. זהו הסד הנפוץ ביותר שסובב סביב טיפול בהפרעות תפקודיות במערכת הלעיסה. את הסד המייצב לרוב מתאימים ללסת העליונה, אך ניתן גם להתאים אותו ללסת התחתונה במידת הצורך.

איך בוחרים טיפול נכון

במקרים רבים ניתן לקבל אבחון, הערכה, גם במרפאות פרטיות אשר מציעות מעקב, וטיפול בדום נשימה בשינה להפחתה משמעותית של התחלואה הנלווית וכמו כן, להטבת איכות השינה. הבחירה של המרכז הרפואי לטיפול במקרים דומים של דום נשימה בשינה תתבסס אך ורק על מקצועיות ,ניסיון, על איכות הליווי, הזמינות ועל חדשנות של טיפולים מגוונים שיתאימו לכם. זאת מפני שלא פעם ולא פעמיים, קיים צורך לנסות כמה אפיקי טיפול עד שיימצא האפיק אשר מתאים לכם, כמו כן לעיתים טיפול שהתאים, הצליח ומנע נחירות ודום נשימה בשינה אך בעת התהליך איבד מיעילותו, אז עולה שוב הצורך לשוב אל המרפאה ולצוות המקצועי ולהתייעץ בקשר לשינויים שונים להחזרת יעילות הטיפול ואיכות השינה שלכם בלילה.

סיכונים

בני אדם אשר סובלים מדום נשימה בשינה אכן נמצאים בסיכון גבוה מאוד לסבול מלחץ דם ומחלות לב. חולי לב שמפסיקים לנשום בעת שינתם נמצאים בסיכון גדול יותר מאשר שאר חולי לב שלא מפסיקים לנשום בשינתם. עקב התופעות שנגרמות עקב התסמונת, יש סיכון רב יותר לתאונות דרכים ותאונות עבודה.

תמונה – FREEPIK

דילוג לתוכן