WeWork נקלעת לקשיים כלכליים, ספקות לגבי העתיד שלה

חברת WeWork שהוקמה על ידי אדם נוימן הישראלי,  ואשר זכתה להצלחה גדולה בעולם ושימשה מודל לחיקוי, נקלעה למשבר חמור. מחברה בשווי של עשרות מיליארדים היא הפכה לחברה העשויה להכריז על פשיטת רגל. להזכירכם, חברת WeWork מפעילה 9 חללי עבודה משותפים בתל אביב, אך בשלב זה עדיין מוקדם לדעת כיצד מצבה הכלכלי ישפיע על לקוחותיה הקיימים. אך מה שברור הוא שעצם העיסוק בנושא עשוי להרתיע לקוחות חדשים מלהצטרף, כך שאולי מתחיל כאן תהליך קריסה מואץ. 

מהצלחה מסחררת לעתיד לא ברור

שורשי הפעילות של החברה החלו בשנת 2008, כאשר מייסדי החברה הקימו שטח עבודה שיתופי בברוקלין, אשר שווק כשטח עבודה שיתופי ירוק. כשנתיים אחרי זה, אדם נוימן ושותפו מיגל מקלבי מכרו את המתחם והקימו מתחם חדש בשכונת סוהו – היה זה מתחם ה  WeWork הראשון.

כעשר שנים לאחר פתיחת הסניף הראשון, החברה כבר החזיקה כמה מאות חללי עבודה משתופים בלמעלה משלושים מדינות שונות. החברה המשיכה לגדול ולצמוח, ולמשוך משקיעים רבים, ביניהם גם השמות הגדולים בשוק. 

אך בשנת 2019 הגלגלים החלו מעט לחרוק. נוימן ניסה להנפיק את החברה ולהפוך אותה לחברה ציבורית, מה שחשף את ההוצאות הפזרניות שלו למשקיעים. המשקיעים החלו לבקר את הוצאותיו הראוותניות של נוימן ואת התנהלותו הבעייתית, מה שהוביל להדחתו בסוף אותה השנה.

שנת 2019 לא הייתה שנה קלה לחברה, היא נאלצה לפטר אלפי עובדים ונחלצה מהמשבר בזכות הסיוע של סופטבנק. בתחילת שנת 2020 מונה מנכ“ל חדש לחברה, תחת הציפיות להחזיר את החברה למסלול. אך הגורל כנראה רצה אחרת – ובדיוק באותה התקופה פרצה לעולם מגפת הקורונה. בין לילה משרדים בכל רחבי העולם החלו להיסגר. הסגרים שהוטלו במדינות שונות לא אפשרו את פעילותם של חללי העעבודה, והטרנד שצבר תאוצה הוא עבודה מהבית.

בסופו של דבר עברנו את מגפת הקורונה, והחברה החלה להתאושש וגם להעניק פתרונות חדשים ללקוחותיה. החברה עדיין החזיקה בחובות גדולים, אך רק לפני כחצי שנה נראה היא החברה בכיוון הנכון, ואף חתמה על הסדר לפירעון החובות. 

אך בחודשים האחרונים נראה כי האסטרטגיה של החברה עשתה טעות קריטית. החברה האמינה כי בעקבות מגפת הקורונה, הביקוש לחללי עבודה משותפים יעלה בטווח הארוך. החברה האמינה כי ארגונים יעדיפו את הגמישות של עבודה עם WeWork, על פני חוזי שכירות ארוכי טווח. למרות כי ישנם רבים כי עדיין מעריכים כי זו מגמה אפשרית, בפועל החברה מתקשה להעלות את תפוסת המשרדים. 

נכון להיום החברה מודעת לכך כי היא בצרות, וזאת בתקופה שבה אין לה מנכ“ל קבוע. החברה מתמקדת כרגע בהפחתת עלויות, הגדלת הכנסות וגיוס הון. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן