שוק 'קח-תן' בתחייה 14- במסגרת חודש ״לא צריכ.ה״

התחייה 14

אירוע קהילתי של החלפת חומרים וציוד יצירה

19 בנובמבר 2025 , התחייה 14 ת"א – מרחב מלאכה ויצירה

מרחב המלאכה והיצירה התחייה 14 וקבוצת ריאליטי מזמינים את קהילת היוצרים של תל אביב יפו – אמנים, מעצבים, תופרות, נגרים, צלמים וכל מי שעובד עם הידיים והדמיון – לאירוע קהילתי מיוחד של החלפת חומרים וציוד יצירה.

האירוע מתקיים בשיתוף עם הרשות לאיכות סביבה וקיימות במסגרת חודש "לא צריכ.ה” של עיריית תל אביב–יפו שמעודד חשיבה מחודשת על צריכה, שיתוף, תיקון ושימוש חוזר. דווקא בתקופה של ימי קניות המוניים כמו Black Friday, האירוע מציע אלטרנטיבה: פחות רכישות מיותרות – ויותר תיקונים, החלפות והשאלות. כך ניתן לצמצם פסולת, להפחית את יוקר המחיה ולחזק את החוסן הקהילתי והעירוני.

שוק קח תן התחייה 14 2 19112025 | קרדיט מיכאל קורוטקוב

במסגרת האירוע יוכלו המשתתפים להביא חומרים, צבעים, בדים, כלי עבודה, ציוד צילום ופריטים יצירתיים שאינם בשימוש – ולהחליף, לתרום או למכור אותם במחיר סמלי ליוצרים אחרים.

המטרה: לשחרר מקום בסטודיו, למצוא השראה חדשה, לצמצם צריכה ופסולת ולפגוש קהילה יצירתית ומגוונת.

בתום האירוע, כל החומרים שיישארו ייאספו על ידי פרויקט "האוצר" – מיזם עירוני לאיסוף ושימוש חוזר בחומרי גלם ליצירה. ההשתתפות חופשית וללא הרשמה מראש.

אביטל חפר, מנהלת פרויקטים וקיימות במחלקת אימפקט ריאליטי: "שוק ׳הקח-תן׳ בתחייה 14 מבטא בדיוק את הערכים שמייצג התחיה 14 – יצירה מקומית, חיבור בין אנשים וכלכלה מעגלית. מדובר במפגש אנושי שמאפשר ליוצרים לחלוק משאבים והשראה באופן קהילתי – במקום עוד יום של קניות המוניות. הבחירה במתחם התחייה אינה מקרית: זהו בית ליוצרים ובעלי מלאכה שחיים את הרוח הזו מדי יום: משתפים, ממחזרים ומחליפים חומרים ביניהם.״

יום רביעי 19.11, בין 16:00-19:00 , התחיה 14, תל אביב-יפו.

אודות התחייה 14:

התחייה 14 – מרחב מלאכה ויצירה, מבנה תעשייה אורבני המהווה עולם יצירה שיתופי וקהילתי ומגדיר מחדש את החיבור של ישן מול חדש. התחייה 14 הינו מבנה תעשייה בהיקף של 10,000 מ"ר שנבנה בתחילת שנות ה-60 ע"י הכשרת הישוב. ב2017-2018 קבוצת ריאליטי וקבוצת מנרב רכשו את המבנה.

בעקבות עבודת מחקר עמוקה סוכם שקבוצת ריאליטי וקבוצת מנרב (בשיתוף העירייה) ישמרו את מתחם המלאכות המיתולוגי והוא יעבור לבעלות העיריה, כדי להבטיח שמירה על העסקים המיוחדים ועל המרקם הקהילתי הייחודי שנוצר במקום, כחלק ממרקם עירוני מתחדש.  בתכנית החדשה שאושרה לאחרונה, הישן והחדש משולבים באופן חדשני ובעיצוב ייחודי.

קרדיט תמונה ראשית: צילום יחצ 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Index
אנחנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את החוויה שלכם באתר שלנו. אנא בחרו אם אתם מאשרים לנו להשתמש בהם. מידע נוסף
אני מאשר\ת
אני לא מאשר\ת
דילוג לתוכן